Για τα μαύρα μάτια της όμορφης Ελληνίδας της Δάφνης, η οποία πέθανε σε νεαρή ηλικία, της αρραβωνιαστικιάς του Γουστάβιου Κλάους, πήρε το όνομά της η Μαυροδάφνη! Το κρασί παράγεται από μια ποικιλία κόκκινων σταφυλιών και στο τέλος της ωρίμανσής τους αποκτάνε ιδιαίτερα αρώματα όπως κερασιού και βανίλιας αλλά και αποξηραμένων φρούτων (κυρίως σταφίδας αλλά και σοκολάτας) και αποτελούν ιδανικούς επιδόρπιους οίνους. Η μαυροδάφνη είναι ιδιαίτερα γλυκό κρασί και κατά συνέπεια μπορεί εύκολα να παλαιώσει, ενώ σύνηθες είναι η μέθοδος σολέρα κατά την παρασκευή της!