Σχετικά με εμάς

Αγαπητοί φίλοι και οινόφιλοι,
καλωσήρθατε στη ηλεκτρονική σελίδα της Τράπεζας Ελλ-Οίνων!

Εδώ θα βρείτε την πιο ολοκληρωμένη προσέγκιση αποκλειστικά για το Ελληνικό κρασί,
με ένα εστιατόριο, ένα κελάρι και μία σελίδα στο διαδίκτυο.

Το εστιατόριο - ΟΙΝΑΠΟΘΗΚΗ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευφορίωνος 17 & Αγ. Σπυρίδωνος - Καλλιμάρμαρο 11635 - 2107019291 - www.oinapothiki.gr
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ξεκίνησε περίπου το 1920 σαν καφενείο, μετατράπηκε περίπου το 1968 σε Ιταλικό εστιατόριο και δούλεψε από το 1985 σαν Bar-Restaurant. Η μεγάλη του επιτυχία, αλλά και η τοποθεσία του στο καλλιτεχικό κέντρο της Αθήνας δίπλα στο Καλλιμάρμαρο, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης, για περίπου ένα αιώνα. Σήμερα λειτουργεί σαν οινομεζεδοπολείο (ή αλλιώς wine bar), όπου μπορείτε να δοκιμάσετε σε φιάλη ή ποτήρι τα κρασιά που ωριμάζουν στο κελάρι του, συνοδεία με τον κατάλληλο μεζέ.

 

Το κελάρι - ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρκτίνου 8 & Αγ. Σπυρίδωνος - Καλλιμάρμαρο 11635 - 2107019291 - www.oinapothiki.gr
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ξεκίνησε το 1934 σαν καπηλειό που έφτιαχνε και πουλούσε κρασί και μετατράπηκε σε Ελληνική Ταβέρνα σερβίροντας και νόστιμο μαγειρευτό φαγητό. Διακόπηκε η λειτουργία του από τον σεισμό του 1981 και ανακαινίστηκε το 2011 από τους ιδιοκτήτες του χώρου, για να αποτελέσει το κελάρι του εστιατορίου. Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις Ελληνικές ποικιλίες κρασιού, να φυλάσονται και να ωριμάζουν από την φυσική υγρασία που δημιουργείται από τα υπόγεια ρεύματα του χαμένου ποταμού Ιλισού που γλείφουν τις φιάλες. Συγκεκριμένες μέρες θα έχετε την δυνατότητα να το επισκευτείτε το κελάρι, καθώς διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις σχετικές με το κρασί.Η ηλεκτρονική κάβα - ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛ-ΟΙΝΩΝ
------------------------------------------------------------------
www.bankofwine.gr - 2107019291
------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησε το 2014 λόγω της ανάγκης του κόσμου να βρει, να ενημερωθεί, να αγοράσει και να γευτεί το γνήσιο Ελληνικό κρασί. Στις σελίδες του θα βρείτε πληροφορίες για τις περισσότερες αυτόχθονες, γηγενείς, Ελληνικές ποικιλίες κρασιού, αλλά και τα αντίστοιχα προϊόντα που μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα με ένα κλικ!

Τα ποτά μας - The Cannama Project
--------------------------------------------------------------------------
www.cannama.gr
--------------------------------------------------------------------------

Πριν από περίπου 60 χρόνια απαγορεύτηκε στην Ελλάδα η καλλιέργεια της Κάνναβης με αποτέλεσμα να κλείσουν 6 εργοστάσια, που παρήγαγαν προϊόντα με μοναδικά χαρακτηριστηκά.
Το 2016 εξαιρέθηκε το βότανο της κλωστικής Κάνναβης (Cannabis Sativa L) από το νόμο περί ναρκωτικών και οι πρώτες καλλιέργειες στην Ελλάδα, έκαναν ξανά την εμφάνησή τους.
3 μήνες μετά, το 1ο Ελλ-Οινικό προϊόν με Κάνναβη βγήκε στην αγορά από το εστιατόριο μας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιάς νέας παραγωγικής εποχής στην χώρα μας!
Η μυστική μας συνταγή, κατοχυρωμένη στον ΟΒΙ στο όνομα του εστιατορίου μας, μαζί με την αγάπη του κόσμου, ευελπιστούμε να δώσει τα επόμενα 25 χρόνια ένα φυσικό "φάρμακο" με συστατικά την γνήσια Κρητική Ρακί (άλκοολ), το μέλι "Άναμα" από την Ικαρία (φυσική γλυκαντική ουσία), το Βότανο της Κάνναβης και άλλων άλλων ευεργετικών βοτάνων της Φύσης.

Στην Υγειά μας ... ρε!

 

Η Δράση μας - STOP Humans from Stealing BEES!
---------------------------------------------------------------------------
www.beeSAFE.gr
---------------------------------------------------------------------------
Στην προσπάθεια μας να σας προσφέρουμε γνήσιο Ελληνικό μέλι, παρατηρήσαμε ότι υπάρχει θέμα με τις κλοπές κυψελών...
Το διορθώσαμε κατασκευάζοντας κλειδαριές κυψελών, μία Ελλ-Οινική πατέντα!

 Με κάθε αγορά σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα την Τράπεζα Ελλ-Οίνων, βοηθάτε στην διάσωση μίας ή περισσοτέρων γηγενών ποικιλιών, δίνοντας οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη στο κάθε μερακλή οινοπαραγωγό της χώρας μας, που σέβετε και διαφυλάσει τον πλούτο της, που δεν είναι άλλος από την Ελληνική Βιοποικιλιότητα.
Ένα μικρό ποσοστό κέρδους παραμένει στην επιχείρηση μας για να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των κτηριακών υποδομών της.

Σε κάθε περίπτωση εμείς σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στον διαδικτυακό μας τόπο
και θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά, στο οινομεζεδοπολείο και το κελάρι μας!

Powered By OpenCart
Τράπεζα Ελλ-Οίνων © 2019