Το γουστολίδι (ή Αυγουστολίδι ή Βοστολίδι ή Βοστυλίδι ή Γουστουλίδι) είναι μία παλαιά ελληνική λευκή ποικιλία οινοποιίας των Ιόνιων νησιών με ιδιαίτερο χαρακτήρα, δίνοντας κρασιά με πάχος και ώριμα αρώματα. Παλαιότερα αποτελούσε τη σπουδαιότερη και πλέον διαδεδομένη ποικιλία της Ζακύνθου και αποτελούσε την βασική ποικιλία που παραγόταν το κρασί Βερντέα, μέχρι που αντικαταστάθηκε από το Σκιαδόπουλο. Παρά το γεγονός ότι η καλλιέργια του έχει περιοριστεί αρκετά, μπορούμε να το βρούμε και μονοποικιλιακές ετικέτες, τόσο σε φρέσκια, όσο και παλαιωμένη μορφή. Συνιστάται για τους νομούς Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Αχαΐας. Αναφέρεται ως Goustolidi από τους Viala και Vermorel (1909), ως Coustidini από τον Guillon (1895). Ο Molon (1906) και ο Pulliat (1888) τη θεωρούν συγγενή με την ιταλική ποικιλία Giustulisa bianca και ο Guillon τη θεωρεί εφάμιλλη των γαλλικών ποικιλιών.