Καλώς ήρθατε στο κατάστημα Τράπεζα Ελλ-Οίνων

Καλώς ήρθατε στην Τράπεζα Ελλ-Οίνων!
Εδώ θα βρείτε 100+ Ελλ-Oινικές (γηγενείς) Ποικιλίες κρασιού, 100+ Ελλ-Οινικές Σοδειές κρασιού στο 100+ χρονών εστιατόριο μας!

Ζαμπέλα

Ζαμπέλα

Η Ζαμπέλα ή Ιζαμπέλα όπως είναι το πλήρες όνομα της, είναι η κυριότερη ποικιλία αμπέλου της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων.Το επιστημονικό της όνομα είναι Vitis Lamprusca και ανήκει στα αμερικάνικα είδη αμπέλου που γενικά χρησιμοποιούνται ως υποκείμενα και όχι σαν καλλιεργούμενα είδη όπως αυτά της ευρωπαϊκής αμπέλου Vitis Vinifera.Η "Ζαμπέλα", πολύ δύσκολα βρίσκεται σε εμφυαλωμένο κρασί, καθώς επιτρέπεται η καλλιέργιά της, μόνο για "ιδία χρήση" και όπως όλοι οι "καταζητούμενοι" που σέβονται τον εαυτό τους, έχει πολλά ονόματα όπως Ζαμπέλα, Ιζαμπέλα, Γεωργιανό, Ρώσικο, Τζωρτζίδικα, Φράουλα και 'αλλα... Η ποικιλια παρουσιαζει εξαιρετικες ιδιοτητες που την κανουν να ξεχωριζει με διαφορα απο τις υπολοιπες.Καταρχην οι πολυ μεγαλες αποδοσεις καθως καθε φυτο μπορει να δωσει μεχρι και 100 κιλα σταφυλια.Επισης ειναι η μοναδικη ποικιλια που παρουσιαζει ανθεκτικοτητα στις δυο σημαντικοτερες ασθενειες του αμπελιου τον περονοσπορο και το ωιδιο γεγονος που μηδενιζει τις αναγκες σε φυτοπροστασια.Τελος παραγει με διαφορα το καλυτερο ποιοτικα τσιπουρο απο καθε αλλη ποικιλια με χαρακτηριστικο αρωμα και γευση

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Ζαμπέλα - Τζουμέρκα
Ελληνική ποικιλία: Ζαμπέλα, Μοσχάτο Τυρνάβου Περιοχή: Τζουμέρκα Παραγωγός: Ετικέτα: Ζεύκι Τύ..
0,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Powered By OpenCart
Τράπεζα Ελλ-Οίνων © 2024