Καλώς ήρθατε στο κατάστημα Τράπεζα Ελλ-Οίνων

Καλώς ήρθατε στην Τράπεζα Ελλ-Οίνων!
Εδώ θα βρείτε 100+ Ελλ-Oινικές (γηγενείς) Ποικιλίες κρασιού, 100+ Ελλ-Οινικές Σοδειές κρασιού στο 100+ χρονών εστιατόριο μας!

Μαύρος Μεσσενικόλας

Μαύρος Μεσσενικόλας

Λίγες ποικιλίες έχουν το προνόμιο της αποκλειστικής καλλιέργειάς τους σε μία μόνο περιοχή, ακόμα δε λιγότερες παίρνουν το όνομά τους από ένα πρόσωπο! Έτσι, η ερυθρή ποικιλία μαύρο μεσενικόλα, που ο Ενετός αξιωματούχος Μεσιέ Νικόλας (μεσενικόλα) φύτεψε στην πανέμορφη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα δίνει μοναδικά κρασιά με σπανιότητα, αλλά και με μνήμες… Φραγκοκρατίας!

Πιο λίγα από 1.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας αναλαμβάνουν να δώσουν τον καρπό τους για όσους θέλουν να δοκιμάσουν αυτή την πραγματικά δυσεύρετη ποικιλία. Ωστόσο, οι πιθανότητες να την απολαύσουν αυτούσια είναι ελάχιστες, αφού οινοποιείται μαζί με τις διεθνείς ποικιλίες σιρά και καρινιάν, για να δώσει τα ερυθρά κρασιά ΠΟΠ Μεσενικόλα. Κάποιες προσπάθειες που έχουν γίνει για μονοποικιλιακά κρασιά από μαύρο μεσενικόλα αποκαλύπτουν το σχετικά σκούρο χρώμα, τα έντονα αρώματα κοκκινόμαυρων φρούτων, τις μαλακές ταννίνες και το ισορροπημένο στόμα της ποικιλίας. 

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Μεσσενικόλα - Καρδίτσα - Καραμήτρου (Οινοποιία)
Ελληνική ποικιλία: 70% Μαύρο Μεσενικόλα 30% Syrah & Carignian Περιοχή: Καρδίτσα Παραγωγός: Κ..
0,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Powered By OpenCart
Τράπεζα Ελλ-Οίνων © 2024