Καλώς ήρθατε στο κατάστημα Τράπεζα Ελλ-Οίνων

Καλώς ήρθατε στην Τράπεζα Ελλ-Οίνων!
Εδώ θα βρείτε 100+ Ελλ-Oινικές (γηγενείς) Ποικιλίες κρασιού, 100+ Ελλ-Οινικές Σοδειές κρασιού στο 100+ χρονών εστιατόριο μας!

Βλάχικο

Βλάχικο

Το βλάχικο είναι ποικιλία που προέρχεται από τα πλέον κρύα μέρη της Βόρειας Ελλάδας και αναδίδει με έντονο τρόπο τα χαρακτηριστικά του ψυχρού κλίματός της στο ποτήρι. Πρόκειται για μια ερυθρή ποικιλία αμπέλου, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ερυθρών ξηρών οίνων, οι οποίοι ωριμάζουν συνήθως σε βαρέλι.

Το βλάχικο δίνει κρασιά με φωτεινό αν και ποτέ βαθύ, ρουμπινί χρώμα, με έντονα και ξεκάθαρα αρώματα μύτης και στόματος, που παραπέμπουν σε δροσερά κόκκινα φρούτα του δάσους, γλυκά μπαχαρικά, αλλά και πράσινα φύλλα. Στο στόμα, το αλκοόλ είναι μέτρια χαμηλό, σπανίως πάνω από 12,5%, οι ταννίνες είναι διακριτικές και λεπτόκοκκες, ενώ η οξύτητα υψηλή. Kαλλιεργείται στην Ήπειρο, πολύ κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και χαμηλές θερμοκρασίες, περιορισμένες ώρες ηλιοφάνειας και τακτικές βροχοπτώσεις, στοιχεία που εντείνουν τα χαρακτηριστικά του. Για τους λόγους αυτούς, αναμειγνύεται συχνά με μια άλλη ποικιλία της περιοχής, το μπεκάρι, με βαθύτερο χρώμα και υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλη και ταννίνες, αλλά ορισμένοι παραγωγοί υιοθετούν αμπελουργικές μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας, δημιουργώντας εκπληκτικά μονοποικιλιακά κρασιά από βλάχικο

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Δρυάδες 2005 - Ζίτσα - Γκλίναβος (Κτήμα)
Δρυάδες 2005 - Το νεραϊδόκρασο της Ηπείρου. Το 1996, οι νύνφες των δασών που κατοικούν στις δρύς ..
0,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Σύμφωνα με 1 αξιολογήσεις.
Μπεκάρι - Ζίτσα - Γκλίβανος (Κτήμα)
Ελληνική ποικιλία: Μπεκάρι Αγιωργίτικο Βλάχικο Περιοχή: Ζίτσα Παραγωγός: Γκλίβανος (Κτήμα) ..
10,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 8,13€
Μπεκιάρι - Ζίτσα - Ζοίνος
Ελληνική ποικιλία: Βλάχικο, Μπεκάρι, Cabernet Sauvignon Περιοχή: Ζίτσα Παραγωγός: Ζοίνος Ετικέτ..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 9,76€
Δρυάδες 1998 - Ζίτσα - Γκλίναβος (Κτήμα)
Δρυάδες 2005 - Το νεραϊδόκρασο της Ηπείρου. Το 1996, οι νύνφες των δασών που κατοικούν στις δρύς (ε..
40,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 32,52€
Powered By OpenCart
Τράπεζα Ελλ-Οίνων © 2022