Καλώς ήρθατε στο κατάστημα Τράπεζα Ελλ-Οίνων

Καλώς ήρθατε στην Τράπεζα Ελλ-Οίνων!
Εδώ θα βρείτε 100+ Ελλ-Oινικές (γηγενείς) Ποικιλίες κρασιού, 100+ Ελλ-Οινικές Σοδειές κρασιού στο 100+ χρονών εστιατόριο μας!

Κοτσιφάλι

Κοτσιφάλι

Το κοτσιφάλι είναι η ερυθρή ποικιλία-ορόσημο του ονομαστού αμπελώνα στην Κρήτη, η οποία καθορίζει το στυλ πολλών ερυθρών ξηρών οίνων αυτής της εξαιρετικά σημαντικής οινοπαραγωγικής περιοχής του Αιγαίου πελάγους. Επειδή μάλιστα το κόκκινο σταφύλι έχει μάλλον μεγαλύτερη διάδοση σε αυτό το νησί, το κοτσιφάλι μπορεί να θεωρηθεί η πραγματική οινική ψυχή της Κρήτης.

Το κοτσιφάλι δίνει ένα «τυπικό μεσογειακό» ερυθρό κρασί, με απαλό χρώμα, ένταση αρωμάτων, σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη, ήπιες ταννίνες και οξύτητα. Για τους λόγους αυτούς, το αναμειγνύεται με πολλές ερυθρές ποικιλίες αμπέλου, είτε διεθνείς, είτε γηγενείς, με κυριότερη τη μανδηλαριά. Ωστόσο, δεν είναι απλώς ένας «ενισχυτικός παράγοντας» της ποικιλιακής σύνθεσης κρητικών κρασιών• προσθέτει στρογγυλάδα και ταννική χάρη, ενώ η έκφραση των αρωμάτων του είναι γεμάτη από γλυκά λουλούδια, αποξηραμένα μαύρα φρούτα και συνθέσεις μπαχαρικών. Kαλλιεργείται σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά τα καλύτερα κρασιά προέρχονται από την περιοχή του Ηρακλείου. Ειδικότερα, είναι οι οίνοι ΠΟΠ Πεζά και ΠΟΠ Αρχάνες, που αποτελούν χαρμάνια με μανδηλαριά. 

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Gold Cuvee 2008 - Κρήτη - Μιχαλάκης (Κτήμα)
Ελληνική ποικιλία: Κοτσιφάλι  Ξένη ποικιλία: syrah Περιοχή: Κρήτη Παραγωγός:&nbs..
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 12,20€
Κοτσιφάλι - Κρήτη - Λυραράκης
Ελληνική ποικιλία: Κοτσιφάλι 100% Περιοχή: Κρήτη Παραγωγός: Λυραράκης (Κτήμα) Ετικέτα: Κοτσιφάλ..
4,92€
Χωρίς ΦΠΑ: 4,00€
Κτήμα Λυραρακη 1997 - Κρήτη - Λυραράκης (Κτήμα)
Κλασικό Κρητικό χαρμάνι, από το πολύ καλό οινοποιείο Λυραράκη στην περιοχή Αλάγνι του Ηρακλείου. Το ..
50,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 40,65€
Powered By OpenCart
Τράπεζα Ελλ-Οίνων © 2022